Mobile
Close
scroll down

ISSA SAUVIGNON BLANC

/ sec

Sauvignon-ul Blanc, vinificat în stilul Lumii Noi, aduce în pahar o plăcută vioiciune.
Cu o culoare galben pal, strălucitoare, dezvăluie arome proaspete, dominate de citrice, tente vegetale, iarbă proaspăt cosită, urzică, continuate de note de ardei gras.Gustul surprinde printr-o bună aciditate, aflată în perfect echilibru cu alcoolul.
Structura de ansamblu este armonioasă, evidențiindu-se prin notele tipice soiului de flori de soc, agrișe, pepene, fiind completată de mineralitatea specifică zonei Dealurilor Durgăului, ceea ce îi oferă o capacitate cu potențial de performanță deosebită la învechirea în butoaie de stejar.

Recomandări culinare:

Alături de salate de vară; preparate din pește sau orice carne slabă; brânzeturi proaspete.

Temperatura de servire: 08° - 10°C.

ISSA CHARDONNAY BARRIQUE

/ sec

De o culoare galben strălucitor, Chardonnay Barrique este caracterizat prin finețe, mereu la înălțime, captând în mod clar specificul zonei și înnobilat prin maturarea în butoaie de stejar.

Aroma discretă florală, este completată cu note de vanilie, coajă de pâine prăjită și caramel.

Gustul mediu, onctuos, cu arome de fistic și ciocolată, ușor lemnos, se combină perfect cu persistența aromatică, puterea soiului și aciditatea foarte bine integrată.

Recomandări culinare:

Alături de gustări, preparate din pește, crustacee mari, rață, fructe de mare, brânzeturi proaspete sau cremoase.

Temperatura de servire: 8° - 10°C.

ISSA PINOT NOIR ROSE

/ sec

Pinot Noir rose, vinificat în stil clasic, este o surpriză plăcută, mai ales că soiul este unul foarte pretențios.
Prezintă o culoare roz-somon ce ne trimite cu gândul la vară.
Aromele tipice soiului se transformă prin vinificarea în rose, în note intense de frăguțe și pepene roșu.

Recomandări culinare:

Alături de bruschete cu somon sau piept de rață afumat, coq au vin, brânzeturi.

Temperatura de servire: 08° - 10°C.

ISSA PINOT NOIR

/ sec

Pinot Noir, vinificat în stil classic (Burgundia), este de un roşu rubiniu deschis, strălucitor și tipic transparent.
Dezvoltă arome delicate de afine coapte, vişine, cirese amare, cafea, tabac, piele, condimente fine și o tușă de stejar.Gustativ surprinde prin rotunjimea sa, astringența plăcută, taninurile fine ce transmit un potential de învechire, alcool bine integrat, foarte bine echilibrat impresionând prin persistenţa şi post-gustul îndelungat.

Recomandări culinare:

Mezeluri uscate, paste cu sosuri uşoare, tartar de somon, carne roşie - vită, rață, porc - la grătar, deserturi cu ciocolată.

Temperatura de servire: 10°-12°C

ISSA ICE WINE

/ DULCE

Experimentul Ice Wine propus de Crama La Salina face din Sauvignonul Blanc soiul vedetă al acestui tip de vinificație pe meleagurile românești.
Un vin surprinzător, cu o puternică expresie a soiului, care se remarcă prin aromele intense de gutui coapte, compot de piersici și fagure de miere.

Povestea vinului începe în miezul geros al iernii, atunci când strugurii rămași pe vie, încă din toamnă, sunt culeși cu delicatețe și speranță, mustul lor, savuros și încărcat de zaharuri, devenind dulcele și licorosul Issa Icewine.

Aciditatea ridicată alături de alcoolul bine integrat, fac din acest Ice Wine un vin desert potrivit nu doar pentru ocaziile speciale.

Recomandări culinare:

Poate înlocui desertul sau poate fi servit alături de brânzeturi fine, blue cheese, foie gras, deserturi cu brânză dulce.

Temperatura de servire: 08° - 10°C

ISSA CHARDONNAY

/ sec

Chardonnay-ul, vinificat în stil clasic, prezintă o excelentă tipicitate de soi, cu o culoare galben-verzuie strălucitoare și cu arome dominante de fructe albe (pară, măr) continuată prin note intense, plăcute, de citrice și altele mai temperate, minerale.
Gustul este rotund și echilibrat, și cu o bună aciditate. Finalul este plăcut, ușor condimentat.

Recomandări culinare:

Se servește alături de gustări, preparate din pește, sushi, fructe de mare sau preparate din carne albă, brânzeturi proaspete sau cremoase.

Temperatura de servire: 08° - 10°C.

ISSA RHEIN RIESLING

/ sec

Acest riesling se remarcă prin mineralitate și structură densă.

De culoare galbenă cu reflexii verzui, Issa Rhein Riesling surprinde prin buchetul aromatic intens, cu note clare fructate din zona citricelor și a fructelor verzi (lămâie, grapefruit, mere, corcodușe verzi), rotunjite cu aromele elegante florale și de miere.

Aciditatea ridicată și caracterul mineral denotă amprenta specifică Dealurilor Transilvaniei, oferindu-i acestui vin o personalitate aparte.

Gustul este echilibrat, fin, catifelat iar potențialul de evoluție este impresionant, în timp, dezvoltând tonuri de flori de salcâm, bujori de câmp, miez de nucă și celebra aromă de petrol specifică soiului.

Recomandări culinare:

Un partener ideal alături de preparate asiatice picante, foie gras, pește, mâncăruri tradiționale transilvănene.

Temperatura de servire: 8°-10°C

ISSA MUSCAT OTTONEL

/ SEC

De culoare galben pai, Issa Muscat Ottonel este foarte expresiv prin aromele intense florale, specifice acestui soi aromat.

Explozia din pahar, de arome florale, fagure de miere, flori de cireș și pară coaptă, duce cu gândul la un gust dulce, însă surprinde prin vinificarea în sec cu gustul proaspăt de note citrice (pomelo, portocale roșii) susținut de aciditatea medie, oferindu-i statutul de vin crocant.

Recomandări culinare:

Se potrivește cu salate, brânzeturi cremoase, preparate din pește și fructe de mare, deserturi fine.

Temperatura de servire: 08° - 10°C

SC CRAMA LA SALINA SRL
Str. Dealul Viilor 10,
Turda, Judetul Cluj
L-V 09 - 17
Tel : +40 737 068 753
E-mail: contact@cramalasalina.ro

ne găsești aici